DESPRE NOI

DESCRIEREA PROBLEMEI

Exodul personalului medical este cea mai importantă problemă cu care se confruntă sistemul de sănătate românesc. asistam la un fenomen paradoxal: România pregătește un număr destul de important de absolvenți în medicină, școala românească este una bună, recunoscută inclusiv internațional, numai că suntem printre țările cu cel mai mic număr de medici raportat la mia de locuitori. Deși pregătim atât de mulți medici, nu reușim să ne bucurăm de serviciile lor medicale, pentru că tinerii pleacă.

Cel mai trist este faptul că pleacă atât medici foarte tineri, imediat după ce termină facultatea sau după ce termină programul de rezidențiat, cât și medici înalt specializați, care au urmat specialități consumatoare de timp și bani - chirurgie, ATI, ginecologie, cardiologie, pediatrie. Alături de exodul medicilor, subfinanțarea sistemului de sănătate, infrastructura deficitară, lipsa finanțării programelor de prevenție și screening sunt probleme care se răsfrâng direct asupra pacienților.

În ultimii ani au plecat peste 20.000 de medici din Romania. Mulți iau decizia aceasta încă de pe băncile facultății. Motivele sunt multe și evidente, dar nu pot fi rezumate doar la aspectele financiare. Importante sunt mai ales predictibilitatea în carieră, condițiile în care se practică medicina în Romania, cât și accesul limitat la cercetare medicală și inovație. Unui medic i-au revenit, în medie, 345 de pacienți.

Susținerea inovației în domeniul medical;

Conectarea pacienților cu medicii români din Diaspora în vederea obținerii unei a doua opinie legate de un diagnostic;

Creșterea calității actului medical.

SCOPUL NOSTRU

Ceea ce ne propunem este sa folosim toate cunoștințele și experiența profesioniștilor români atât din țară, cât și din afară, pentru a construi împreuna o alternativă în România. Încercam să găsim soluții pentru a putea lucra și aici la standardele și condițiile din străinătate, soluții care să ofere finalmente pacienților din Romania încrederea că pot accesa în țara servicii medicale la standarde europene.

Construirea unei comunități la care să adere atât medicii din Romania, cât și cei din Diaspora;

Atragerea cadrelor medicale românești, din afară, alături de care, prin experiența acestora dobândită în țara adoptivă, să ajutăm la îmbunătățirea sistemul medical românesc;

Oferirea unui serviciu de calitate pacientului prin direcționarea acestuia către un specialist local;

Consilierea medicilor care doresc întoarcerea în Romania în vederea reintegrării acestora în sistemul medical romanesc;

Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul, pentru a oferi functiile retelelor sociale si pentru a analiza traficul. In cazul in care alegi sa continui utilizarea website-ului nostru, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre si politica de confidentialitate.