INTREBARI FRECVENTE – MEDICI

INTREBARI FRECVENTE

Mai jos ai cateva intrebari si situatii frecvent intalnite ale caror raspunsuri speram sa le gasesti aici

Ce este platforma Medici pentru Romania?

Medici pentru Romania, prin campania „Nu uitam de ceilalti” este o platforma online ce intermediaza discutii intre doctori si pacienti interesați de o opinie medicala.

Care sunt termenii si conditiile cele mai importante?

„De la început medicipentruromania.ro, prin intermediul asociației JOJO (definit mai jos) , dorește să sublinieze faptul că informația prezentată pe platforma noastră are un caracter suplimentar care completează recomandările oferite de medicii speciali.

Platforma doar pune in contact specialiști cu persone ce au o întrebare si/au o afectiune si doresc sa afle mai mute imformatii despre cauza si potențiale remedii in cazuri asemantaoare. In orice caz COLABORATORII MEDICIPENTRUROMANIA NU OFERA CONSULTAȚII MEDICALE SI NU OFERA RETETE, NU PRESCRIU, NICI RECOMANDA MEDICAMENTE SI/SAU TRATAMENTE.

Scopul platformei medicipentruromania.ro este acela de a vă furniza informații generale, în funcție de prezentarea cazului și de documentele pe care utilizatorul le furnizeaza atunci când cere o evaluare de caz.

Platforma medicipentruromania.ro NU furnizează sfaturi medicale similare celor oferite de medicii care vă consultă în persoană și NU are ca scop înlocuirea consultului medical de specialitate.

Utilizatorilor platformei NU trebuie sa  își fundamenteze acțiunile viitoare doar pe sfaturile oferite de medicipentruromania.ro , deoarece aceste sfaturi nu înlocuiesc un diagnostic medical, care necesită consultarea în persoană a unui medic specialist. Răspunsurile oferite prin intermediul platformei sunt doar de natură educațională și nu pot fi considerate, în absolut nicio situație ca fiind echivalente unor consultații sau analize medicale de specialitate.

De asemenea recomandările medicipentruromania.ro trebuie discutate cu medicul dvs. curant înainte de a fi implementate, deoarece atât platforma, cât și toți colaboratorii medicipentruromania.ro NU pot fi considerați răspunzători pentru niciun prejudiciu de orice natură.

Care este scopul platformei „Medici pentru Romania”?

Scopul platformei, prin campania „Nu uitam de ceilalti” este de a asigura suport suplimentar celorlalti pacienti care sufera de boli cronice sau prezinta o simptomatologie usoare din diverse specialitati  medicale si nu necesita o vizita la spital.

Avand in vedere ca majoritatea angajatilor din  insititutiile statului si societatile comerciale si-au reorganizat modul de comunicare cu publicul din offline in online, prin intermediul aplicatiilor facetime,zoom, skype etc, consideram ca prin initiativa noastra, campania „Nu uitam de ceilalti” venim  in sprijinul nevoilor cetatenilor in acesta perioada dificila.

 

Ce trebuie sa fac sa ma afiliez platformei „Medici pentru Romania”?

Primul lucru care trebuie sa-l faceti este sa completati formularul din meniul „Afiliaza-te ca voluntar

De asemenea, va rugam sa incarcati o poza clara cu fata impreuna cu urmatoarele documente: diploma medicala, diploma specialist, certificatul de membru al Colegiul Medicilor si atestatul de libera practica.

Pot completa formularul si fara sa incarc documentele?

Puteti, dar va trebui sa ni le trimiteti pe mail inainte de a va activa contul.

Care sunt costurile si comisioanele serviciilor dumneavoastra?

Serviciile platformei noastre sunt gratuite atat pentru pacient cat si pentru medici. Lucram doar cu medici voluntari.

Ce se intampla dupa ce am trimis formularul de afiliere?

Un membru al echipei noatra va va contacta telefonic pentru a va ghida cum sa folositi platforma.

De asemenea, va va solicita care este disponibilitatea dvoastra in a oferi consultanta medicala.

Programul trebuie sa fie fix?

Intelegem ca programul fiecarui medic este flexibil, de aceea, disponibilitatea si-o programeaza fiecare medic in functie de propriul program.

Cate ore trebuie sa fiu disponibil intr-o saptamana?

Nu exista un numar minim impus si nici un numar maxim. Pentru ca platforma  sa fie  operativa, va recomandam un minim de 4 ore pe saptamana.

Toate modificarile de program le veti comunica cu colegii nostrii.

Cand trebuie sa accesez linkul primit prin email?

Recomandam ca acesta sa fie accesat cu cca. 2-3 minute inainte de ora stabilita a programarii.

Ce este Zoom?

Este o platforma care ofera servicii gratuite de conferință la distanță, combină conferințe video, întâlniri online, chat și colaborare mobilă.

Care sunt cerintele tehnice pentru a se realiza videocall-ul via platformei Zoom? Am nevoie sa descarc aplicatia?

In momentul confirmarii afilierii la programul nostru, fiecare medic va avea alocata o adresa de email si un cont aferent de Zoom (cu un link unic pentru pacienti). In cazul in care aveti la dispozitie un computer cu camera web, nu este o necesitate descarcarea aplicatiei, insa va recomandam sa o faceti. Aceasta poate fi descarcata aici, insa este disponibila si in Apple Store si Google Play.

Cand trebuie sa accesez Zoom?

Platforma Zoom trebuie accesata exact la momentul programarii stabilite.

Cat dureaza consultatia?

Fiecare pacient are un timp alocat de 15 de minute.

Pot folosi platforma Medici pentru Romania pentru urgente?

NU trebuie utilizata platforma pentru necesitațile medicale de urgența. Dacã credeți ca pacientul are nevoire de  urgențã medicalã, de orice natura, intrumati-l sa apeleze imediat la Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 sau sa se deplaseze in cel mai scurt timp posibil la cea mai apropiatã unitate spitaliceasca, respectiv camera de urgențã.

Serviciile oferite de catre Furnizori pe platforma Medici pentru Romania, nu substituie ingrijirea medicala primara. Retineti ca interactiunea dintre medic si pacient, prin intermediul platformei noastre nu este menita sa inlocuiasca intalnirile cu furnizorul de asistenta medicala primara.

ALTE INTREBARI SAU RECOMANDARI

Daca considerati ca mai sunt si alte intrebari care necesita raspunsuri sau lamuriri suplimentare, va invitam sa ni le adresati prin intermediul acestui formular.

    Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul, pentru a oferi functiile retelelor sociale si pentru a analiza traficul. In cazul in care alegi sa continui utilizarea website-ului nostru, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre si politica de confidentialitate.