INTREBARI FRECVENTE

INTREBARI FRECVENTE

Mai jos ai cateva intrebari si situatii frecvent intalnite ale caror raspunsuri speram sa le gasesti aici

Ce este platforma Medici pentru Romania?

Medici pentru Romania, prin campania „Nu uitam de ceilalti” este o platforma online ce intermediaza discutii intre doctori si pacienti interesați de o opinie medicala.

Pot să folosesc platforma Medici pentru Romania daca nu am fost inca la medic?

Desigur. Daca ai niste simptome care te îngrijoreaza, poti sa ne scrii. Recomandam sa contactezi un medic de medicina interna sau un medic de familie (medicina generala). Acesta te poate indruma apoi catre specialitatea de care ai precis nevoie.

Cat costa sa apelez la serviciile platformei?

Serviciile platformei noastre sunt gratuite atat pentru pacient cat si pentru medici. Lucram doar cu medici voluntari.

Ce trebuie sa am pregatit inainte sa incep completarea formularului?

Asigura-te ca ai toate documentele medicale legate de acest caz scanate sau fotografiate (scrisori medicale, retete, bilete de ieșire din spital, rapoarte de la CT/RMN), precum si CD-urile primite de la clinica de radiologie (CT/RMN).

Trebuie sa raspund la toate intrebarile din formular?

NU e obligatoriu, insa cu cat e mai detaliat raspunsul la intrebari, cu atat te putem sfatui mai bine.

Cum incarc documentele medicale?

Prima data, le scanezi sau le fotografiezi. Te asiguri ca pot fi citite cu usurinta (daca tu nu poti sa le citesti, nici noi nu putem). Le pui pe toate într-un director în calculatorul tău. Apoi le încarci în caseta de încărcare documente medicale.

Este obligatoriu sa incarc documente medicale?

Daca te afli la prima solicitare de opinie sau nu ai la dispozitie documentele medicale cerute, raportul medical va contine recomandari pentru investigatii.

Ce se intampla dupa ce am trimis formularul de solicitare consultatie?

Un membru al echipei noastre te  va contacta telefonic pentru stabilirea unui apel video cu medicul. Dupa stabilirea medicului, datei si orei pentru consult, veti primi pe mail un link care te va directa catre serviciul Zoom (https://zoom.us/).

Ce este Zoom?

Este o platforma care ofera servicii gratuite de conferinta la distanta, combina conferinte video, intalniri online, chat si colaborare mobila.

Cand trebuie sa accesez linkul primit prin email?

Recomandam ca acesta sa fie accesat cu cca. 2-3 minute inainte de ora stabilita a programarii.

Care sunt cerintele tehnicE pentru a se realiza videocall-ul via platformei Zoom? Am nevoie sa descarc aplicatia?

Aveti nevoie de un sistem desktop/laptop cu camera video, iar in cazul acesta nu este nevoie sa descarcati aplicatia Zoom.A doua varianta este sa accesati linkul de pe dispozitivul mobil, insa in aceasta situatie recomandam instalarea aplicatiei mobila Zoom Cloud Meetings, disponibila atat in Apple Store, cat si in Google Play, dar in situatia aceasta aveti nevoie sa descarcati aplicatia in telefon. Evident, si de o conexiune stabila la internet.

Cat dureaza consultatia?

Fiecare pacient are un timp alocat de 15 de minute.

Ce urmeaza dupa ce am terminat consultul online?

Veti primi o serie de recomandari din partea medicului, iar daca va considera oportun sa aveti parte si de o consultatie in cabinet, vi se vor transmite coordonatele necesare.

Medicul va va consilia pe baza informatiilor medicale disponibile in acel moment si va va recomanda sa faceti si investigatiile care lipsesc.

Pot folosi platforma Medici pentru Romania pentru urgente?

NU trebuie sa utilizati platforma pentru necesitatile medicale de urgenta. Daca considerati ca aveti o urgenta medicala, de orice natura, apelati imediat Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 sau deplasati-va in cel mai scurt timp posibil la cea mai apropiata unitate spitaliceasca, respectiv camera de urgenta.

Serviciile oferite de catre Furnizori pe platforma Medici pentru Romania, nu substituie ingrijirea medicala primara. Retineti ca interactiunea cu un medic autorizat prin intermediul platformei noastre nu este menita sa inlocuiasca intalnirile cu furnizorul dvs. regulat de asistenta medicala primara. Daca nu aveti o relatie stabila cu un furnizor de ingrijire primara, sunteti incurajati sa dezvoltati o astfel de relatie.

 

 

 

 

Ce garantie am ca persoanele care imi raspund in aplicatie sunt doctori?

Platforma noastra solicita fiecarui partener un set complet de documente medicale ce cuprinde: diploma medicala, diploma de specialist, certificatul de membru al Colegiului Medicilor precum si atestatul anual de liberă practica.

Toate aceste date sunt verificate prin intermediul Registrului medicilor din Romania sau a Colegiului Medicilor. In egala masura, verificam identitatea doctorului folosind atat Cartea de Identitate cat si o fotografie recenta.

ALTE INTREBARI SAU RECOMANDARI

Daca considerati ca mai sunt si alte intrebari care necesita raspunsuri sau lamuriri suplimentare, va invitam sa ni le adresati prin intermediul acestui formular.

    Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul, pentru a oferi functiile retelelor sociale si pentru a analiza traficul. In cazul in care alegi sa continui utilizarea website-ului nostru, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre si politica de confidentialitate.