Alături de Ucraina

La începutul lunii martie 2022, după izbucnirea războiului din Ucraina, Medici pentru România a oferit o mână de ajutor refugiaților ucraineni, românilor din Ucraina și celor care au rămas în prima linie pentru a-și apăra țara.

Alături de Ucraina

După izbucnirea războiului din Ucraina, ne-am mobilizat pentru a strânge fondurile necesare achiziției de: medicamente, echipamente și consumabile medicale, paturi pliabile, pături, pilote, așternuturi, produse de igienă etc. 

Cu ajutorul sponsorilor și donatorilor individuali care au susținut campania, am achiziționat și donat produse de peste 120.000 euro. 

În luna martie am strâns 30.000 de euro în cadrul concertului caritabil dedicat copiilor orfani, victime ale războiului din Ucraina. Concertul a umplut pe 19 martie sala de 180 de locuri a ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Le suntem recunoscători tuturor celor care s-au alăturat cauzei, demonstrând solidaritate, umanitate și generozitate. Fondurile strânse în cadrul concertului au fost donate către două centre care găzduiesc copiii refugiați și orfani ucraineni, din Ilfov și Bihor – centrul din Ghermănești, aflat în grija Asociației Inimi Nobile, și cel din Bihor, aflat în grija Fundației „Emanuel speranța României”.