Asociația Medici pentru România membră EPHA

Din luna septembrie a anului 2022 Asociația Medici pentru România a devenit membră a uneia dintre cele mai importante alianțe pentru sănătate publică de la nivel global, European Public Health Alliance (EPHA).

EPHA este o organizație non-profit internațională cu peste 80 de membrii activi, înființată în 1993 a cărei misiune este de a îmbunătății sănătatea publică în Europa prin implicare la nivel legislativ. EPHA este vocea societății civile prin reducerea dezechilibrelor în materie de sănătate și prin rezolvarea problemelor de sănătate publică cu soluții echitabile.

Ca singur membru activ EPHA din țară, Asociația Medici pentru România vrea ca intrarea în alianță să ii permită să aducă schimbări vizibile pentru sistemul medical din România.

„Ne simțim cu un pas mai aproape de a aduce schimbări importante pentru sistemul medical din România. Printre planurile pe care le avem ca membri EPHA se numără, înainte de toate, să învățăm de la ceilalți membri și să ne uităm la ce au implementat și au creat aceștia în țările care activează, ca mai apoi să adaptăm și să implementăm, la rândul nostru, ce este de interes pentru România în domeniul sănătății publice. Dacă am mers până acum <la firul ierbii> cu majoritatea campaniilor noastre, în viitor vrem să abordăm problemele sistemului medical din țara din perspectivă națională și internațională. Vrem să privim la cum se integrează sistemul de sănătate publică din România în imaginea mai mare, globală, și, astfel, să găsim soluții cu impact care să contribuie la îmbunătățirea acestui sistem”, a spus Alexandru Costache, președintele Asociației Medici pentru România.

Anul 2022 a fost dedicat consolidării alianței la nivel intern prin îmbunătățirea capacităților de funcționare și comunicare. Acest pas a fost făcut în perspectiva anului 2023, care urmează a fi unul dintre cei mai importanți pentru propunerea și implementarea noilor politici de sănătate publică.

Stilul de viață sănătos, oferirea de asistență medicală eficientă, înlăturarea discriminării, sănătatea mediului înconjurător și telemedicina sunt unele dintre cele mai importante subiecte pe care EPHA le susține. Până la finalul anului 2025 aceste campanii vor fi în mijlocul activității noastre de promovare la nivel national.

Related Posts