Medicii români din Diaspora își unesc forțele pentru a convinge românii să se vaccineze, în noua campanie lansată de asociația Medici pentru România

Asociația Medici pentru România lansează o campanie de vaccinare cu ajutorul medicilor români din Diaspora. În contextul procentului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19, fapt care duce la un număr foarte mare de îmbolnăviri zilnice și secții ATI pline, numeroși pacienți cu forme grave ale bolii și un număr record de pacienți decedați, România se confruntă la momentul actual cu o criză sanitară fără precedent. Asociația Medici pentru România își dorește să contribuie cât mai mult la impulsionarea campaniei de vaccinare a Ministerului Sănătății și a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Astfel, Asociația a apelat la medici români stabiliți în diferite țări, unde rata de vaccinare este ridicată, pentru a le transmite românilor mesaje prin care să îi îndemne să se imunizeze, oferindu-le exemplele pozitive de reușită din statele în care locuiesc.

Dr. Laura Ghibu (Suedia)

„În Suedia nu se mai simte că suntem în pandemie. Restricțiile s-au ridicat total pentru toți cei care sunt vaccinați, adică pentru mai bine de 70% din populație. Având în vedere că suntem atât de mulți dintre noi vaccinați, foarte puțini se mai infectează. Gândiți-vă că, pentru o populație de 10 milioane de oameni, avem circa 1000 de persoane care se pozitivează în fiecare zi. La Terapie Intensivă, în momentul ăsta, avem doar 26 de persoane și trend-ul este descendent. Vaccinându-ne masiv, am reușit să transformăm pandemia într-o luptă cu o viroză banală. Eu trăiesc într-o țară în care mai bine de 70% din populație e vaccinată. Viața mea s-a întors la normal. Fă și tu ca mine. Vaccinează-te!”

Dr. Sorin Popescu (Austria)

„În Austria, ne bucurăm acum de o viață relativ normală. Copiii merg la școală, oamenii merg la serviciu. Paturile de la ATI sunt ocupate într-o proporție de mai puțin de 15%. Cum am ajuns să trecem atât de ușor prin valul 4? Prin vaccinare! Peste 70% din populația Austriei este vaccinată. Prin testare. Peste 350.000 de teste se fac în fiecare zi gratuit. Foarte important, prin implementarea certificatului verde! Încă din vară, în Austria nu puteai merge în locurii aglomerate unde ai fi putut să te infectezi sau să îi infectezi și pe alții decât fie vaccinat, fie testat, fie trecut recent prin boală. Cum s-a ajuns la acest nivel de vaccinare în Austria? Prin educație și prin faptul că politicienii au făcut mai mult și au vorbit mai puțin!”

Costel Atanasiu (virusolog, SUA)

„În Statele Unite ale Amercii, valul 4 al pandemiei este aproape de sfârșit. Aproximativ 58% din popluația țării este vaccinată cu ambele doze. Vaccinul protejează populația, dovadă fiind și faptul că peste 90% din cei internați în spitale fac parte din categoria nevaccinaților. La noi, marea majoritate a posturilor de televiziune au distribuit informație corectă, științifică. Pentru cei care încă ezită să se vaccineze, am un mesaj foarte simplu. Indiferent din ce motiv vă este frică de ARN-ul mesager din vaccin, ARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculos! Vă este teamă că ARN-ul mesager al proteinei Spike din vaccin se poate integra în ADN-ul dumneavoastră? Ar trebui să vă fie mult mai teamă de ARN-ul viral, care conține secvența a peste 20 de proteine virale, inclusiv proteina Spike. Vă este teamă că vaccinul produce cheaguri de sânge? Virusul produce de mii de ori mai multe cheaguri de sânge decât vaccinul!”

Dr. Cristina Văduva (Spania)

„Boala asta, și cele mai multe dintre cazurile grave, pot fi prevenite în momentul de față. Putem să ne protejăm părinții, bunicii, copiii și pe noi înșine prin vaccinare. Indiferent de orice teorii ale conspirației care circulă în mediul online, gândește-te așa: dacă tu te vaccinezi, scazi extrem de mult riscul ca oricare dintre cei ai tăi să se îmbolnăvească grav sau să moară. Nu e asta suficientă motivație pentru a ne vaccina și a trece astfel cu toții mai repede peste pandemie?”

Dr. Alexandru Dobrinov (Elveția)

„Aici, în Elveția, la fel ca în România și peste tot în lume, cu toții ne-am săturat de această pandemie și ne-am dori să revenim cât mai repede la o situație normală. 65% din populația Elveției este complet vaccinată contra COVID-19, iar situația aici se ameliorează din punct de vedere sanitar și economic și social. Cazurile persoanelor care ajung la spital sau la Terapie Intensivă sunt din ce în ce mai puține, iar cei care s-au vaccinat foarte rar ajung să se îmbolnăvească sau să dezvolte o formă gravă a infecției cu COVID-19. De aceea, ar trebui ca din ce în ce mai multă lume să se vaccineze. Să nu asculte vecinul, prietenul care a auzit cine știe ce pe internet. Să avem încredere în știință, în cei care au mai multe cunoștințe ca noi și știu să fabrice un vaccin.”

Medicii transmit un mesaj comun: vaccinarea este, la momentul actual, singura scăpare din situația extrem de gravă în care ne aflăm. În lume, până în prezent, au fost adiministrate peste 7 miliarde de doze de vaccin anti COVID-19 și circa 15.9 de milioane de doze se administrează zilnic în continuare. E important să ne informăm din surse sigure, oficiale, în special atunci când este vorba despre sănătatea noastră. Medicii de peste tot din lume recomandă vaccinarea, iar ceea ce trebuie să facem noi este să avem încredere în ei. De asemenea, să privim la țările care, prin vaccinare masivă, au reușit să depășească momentele grele, să treacă mult mai ușor prin valul 4 și să revină treptat la viața dinainte de pandemie.

Related Posts