Fragmente de acasă

Pentru fiecare dintre noi, cuvântul „acasă” ne duce cu gândul la lucruri diferite. Sperăm ca, împreună, să redescoperim ce înseamnă acasă pentru fiecare dintre noi, să apreciem mai mult cât de prețios este acest sentiment de siguranță pe care ni-l trezește un loc, o amintire, o poză sau chiar o pictură.

Expoziția de artă „Fragmente de acasă”

Indiferent de vârstă, dar mai ales atunci când ești copil și ești nevoit să treci pragul unui spital, vrei să poți să îți liniștești temerile. În spitalele de stat din România, multe dintre ele înspăimântătoare în ochii unui copil, acest lucru este imposibil. Vechi și nerenovate de mult prea mulți ani, nu îi pot oferi unui copil siguranța de care are nevoie pentru a se însănătoși cât mai repede.
Privind prin ochii artiștilor ce înseamnă acasă, dorim să reușim să schimbăm și ce văd copiii prin ochii lor atunci când au nevoie să calce pragul unui spital. Să se simtă acasă este dreptul fiecăruia!

Asemenea unui tablou, în care, culoare lângă culoare, se construiește o operă de artă, ,,Fragmente de acasă’’ dorește să anime acest sentiment familiar, dar poate fragmentat în fiecare dintre noi. În perioada 26 octombrie – 8 noiembrie expoziția a avut loc în cadrul Operei Naționale București, reunind lucrări ale mai multor artiști români cu scopul reabilitării etajului 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești.